Tina Tombrock, född 1957  i Tyskland
Master of Arts in Art Therapy & 
Art Psychotherapy Diploma
Hantverkspedagog
Leksaksformgivare
Dock & maskmakare
Uppvuxen i en teater och konstnärsfamilj kom jag tidigt i kontakt med de olika kreativa uttrycksmöjligheterna. Jag fascinerades redan som liten av människors olika ansiktsuttryck, när jag betraktade min fars bildtolkningar av Don Quijote, när min mormor som var skådespelerska gjorde det till en rolig lek och mimade för mig eller när jag i timmar kunde betraktar Pieter Bruegels d.ä. eller Hieronymus Boschs konst. Det är där jag har mina rötter.

Det har dock inte alltid varit lätt att hittar tid och rum för mitt eget skapande, trots det har jag under alla år i Tyskland och även sedan jag flyttade 1988 till Sverige  följt en röd tråd i mina yrkesval,  där skapandet och arbetet för och med människor har varit det centrala.

 

I Tyskland studerade jag till leksaksdesigner och arbetade bland annat som bildlärare, teatermålare och  teaterskulptör. 

Till Sverige kom jag på inbjudan av dockmakarna Arne Högsander och Karin Magnusson, för att under ett år arbeta och praktisera på Arne Högsanders Papjemasjefabriken som dock- och maskmakare…


Efter tiden på Papjemasjefabriken har jag i nästan 20 år arbetat  inom handikappomsorgen både som vårdare på en gruppbostad och efter utbildningen som hantverkspedagog på Nyckelviksskolan  i Lidingö som hantverkspedagog på en daglig verksamhet.

Min röda tråd ledde mig slutligen både till min Master of Arts examen i psykoterapi/ konstterapi vid Konsthögskolan i Berlin Weissensee/Tyskland och till att förverkliga en gammal dröm, om att starta mitt eget företag,  Backa KonstKvarn - en konstverkstad som är öppen för alla och erbjuder både drop in - och kursverksamhet. Verksamheten befinner sig på gården där vi bor sedan 2009.  På Backa har jag nu hittat en plats som är mycket, den är bland annat inspirerande, en utmaning och balsam för själen.